Sledovanie ohňa máme v DNA

Oheň - dobrý sluha, ale zlý pán. Jeden zo životodarných živlov, ktorý tvorí, ohrieva, prináša život vo svojej jemnej podobe. Po stáročia je nevyhnutnou súčasťou našich životov. Či už ako zdroj tepla potrebný na prežitie, alebo ako prostriedok na tepelné spracovanie potravy, taktiež ako zdroj svetla na zahnanie tmy, a ochrana pred divými zvermi. Jeho udržiavanie a sledovanie máme vo svojej DNA už po stáročia. Popri všetkých praktických výhodách nás od nepamäti fascinoval jeho plameň. Blikot jednotlivých horiacich jazykov, ktoré tancujú v nepravidelných rytmoch a dodávajú danému okamihu zmyselnosť a živelnosť. Pri jeho sledovaní sa naša myseľ spomaľuje, sústredí na plameň, vnútorne sa ukľudníme, spomalíme, pripravujeme našu myseľ i telo na oddych a regeneráciu. Jeho sila nám prináša teplo, energiu, žiaru, ochranu.

Ak ho máme pod kontrolou, vieme zefektívniť jeho vlastnosti, ktoré nám ponúka. I napriek pokročilým technológiám ho vieme ekologicky a udržateľným spôsobom využívať a vyťažiť z neho potrebné maximum.

DNA

Biokrby

S biorkbmi Tornádo Spin 90 a 120 si prinesiete oheň priamo na váš stôl v podobe stolného ohrievača. Trávenie času s rodinou a priateľmi nebolo nikdy v príjemnejšie, ako pri atmosfére blikotajúceho krbu doplneného vami o chutné pokrmy a nápoje. Žiadne veľké náklady na elektrinu, či výhrevné ohrievače na plyn. S bioetanolom Höfats horí Tornádo bezpečne, bez zápachu, bez dymu a trvalo udržateľným spôsobom. Höfats bioetanol je čistý alkohol, ktorý sa získava z obnoviteľných surovín a biologického odpadu. Tornádo lampáš očarí pri každej príležitosti inšpiratívnymi svetelnými efektmi. Efektné vírenie ohňa na seba upozorňuje, a sálajúce teplo vás príjemne zahreje. Používajte Tornádo aj v interiéri, aj v exteriéri. Neobyčajný zážitok spojený s praktickým sálavým teplom. Tornádo dodá vašej ďalšej záhradnej párty, balkónu, či terase veľmi špeciálnu atmosféru ako pútač večera. Zaujme vašich hostí nielen ako stolový oheň,  ale aj ako visiaci lampáš a záhradná fakľa v tvare pochodne.

 fire

fire 2

#produkty#https://www.pohodanaterase.sk/bio-krby/

Grily

V ponuke grilov nájdete aj varianty na drevo, či drevené uhlie, ktoré vás svojim plameňom doslova dostanú k vašim koreňom a tradíciám. Svojím zameraním vám tieto grily zabezpečujú funkčnosť pri spracovaní chutných grilovaných jedál s efektom jemnej príchute z dymu prírodného dreva a uhlia. Ako bonus si pri nich môžete vychutnať atmosféru horenia otvoreného ohňa, čo oceníte najmä v zimných mesiacoch na vašej otvorenej terase,  balkóne,  pri chate alebo priamo v záhrade.

Vychutnajte si čerstvo pripravené grilované dobroty a užite si ich pri pozorovaní vatry s vašimi najbližšími v bezpečí, vďaka kompaktným nádobám na to určeným.

ll  kk

Výber je rôzny od vyšších prevedení stojacich solitérov, ktoré poskytujú priestor na praktické grilovanie aj pri státí, až po menšie malé prenosné grily, ktoré sú rovnako multifunkčné, ľahké na manipuláciu, a poslúžia nielen ako gril, ale aj ako ohnisko pri cestovaní, roadtripoch, či kempovaní. Vo voliteľnom príslušenstve si môžete vybrať príslušný rošt, plancha platňu, ochranný obal a doplnky.

S BOWL 57 zvýšite latku Vášho grilovania o niekoľko stupňov pre váš zážitok a spoločne strávené chvíle. Jednoduchá elegancia a fascinujúca multifunkčnosť zaisťujú nezabudnuteľné grilovacie večery a lounge párty pri otvorenom ohni. Čierna oceľová pologuľa bezpečne sedí na dizajnovej základni a ponúka teplo pre všetkých navôkol. Pomocou naklonenej pologule môžete chrániť plamene pred osviežujúcim vetrom a efektívne nasmerovať teplo presne tým smerom, ktorým ho chcete cítiť. Bez ohľadu na to, akým smerom ho otočíte, odnímateľný zásobník na popol vo vnútri pologule zaručuje optimálny prísun vzduchu pre bezdymový oheň a ľahko sa čistí. Nečakaná návšteva a hladní hostia? So správnym podpálením je BOWL 57 pripravený na použitie za približne 10 minút. Grilovací rošt a liatinová platňa plancha premenia BOWL na všestranné miesto na varenie a grilovanie mäsa, rýb alebo zeleniny. Vďaka optimalizovanej hemisfére a popolníku s novým ventilačným mechanizmom bude váš oheň horieť ešte čistejšie a príjemnejšie.

lli  gjhnj

gz  fgh

CARELIA GRILL® A-FIRE COR-TEN je štýlový gril na drevo a drevené uhlie s elegantným fínskym dizajnom. Môže byť umiestnený vo vašej záhrade, na terase alebo pri jazere vášho letného domu. Oceľ pod názvom COR-TEN je povrch odolný voči poveternostným vplyvom a je prakticky bezúdržbový. Čas a meniace sa poveternostné podmienky len urobia patinu tohto krbu elegantnejšou a trvácnejšou. Vďaka dizajnu v tvare písmena A máte vždy ideálne podmienky na grilovanie – a nemusíte sa toľko báť lietajúcich iskier. Predná hrana pojme jednu horiacu dosku. Neváhajte a pripravte si svoje obľúbené BBQ jedlo pomocou vhodného grilovacieho roštu z nehrdzavejúcej ocele: klobásy, zeleninu, grilované mäso, ovocie a mnohé ďalšie! Pre väčšiu ochranu je pre tento model k dispozícii kompatibilná ochrana proti vetru a iskrám a podlahová doska.

 corten

Carelia Grill® KARU je kompaktný, ale výkonný kempingový gril na opekanie aj grilovanie. Vrátane nevyhnutného príslušenstva: odnímateľné nožičky, grilovacia rovina s nosnou tyčou, rošt a veko. KARU je stvorený tak, aby bol vaším spoločníkom na cestách všade tam, kde potrebujete prenosný krb. Doprajte si atmosféru severského dizajnu a chuti! Carelia Grill Karu sa dodáva kompletne ako ohnisko s pripojiteľnými nožičkami, jednou grilovacou rovinou, nerezovým stojanom, praktickým vekom, čím uľahčuje skladovanie a prepravu grilovacích častí v ohnisku. Toto veko je možné zložiť pod gril, aby slúžilo ako ochranná plachta a základňa na grilovanie aj v hlbokom snehu a vo voľnej prírode. Zažite tak fínsku atmosféru kdekoľvek!

Karu

#produkty#https://www.pohodanaterase.sk/grily/

CARELIA GRILL® 9K-80 Deco je podmanivý otvorený krb, ktorý vám poslúži ako dekorácia a zahreje vás v chladných dňoch. Tento jedinečný viac-hranný, robustný otvorený krb je ideálny pre záhradu, terasu, či veľké plochy určené na grilovanie, opekanie vo voľnej prírode. Ak má miesto inštalácie  na vašej terase  drevenú podlahu, musí byť chránená samostatnou podlahovou ochrannou doskou.

 carelia

CONE - prvý gril na drevené uhlie s výhodami plynového grilu! Okamžite a plynule regulujte teplo pre dokonalé grilovanie a potom si vychutnajte magickú atmosféru otvoreného ohňa. Gril na drevené uhlie môže byť taký šikovný! Vďaka intuitívnej regulácii tepla môžete pracovať rovnako pohodlne a flexibilne ako s plynovým grilom - a so šťavnatým nadšením z grilovania! Tajomstvo: vzdialenosť medzi roštom na drevené uhlie a grilovaným pokrmom sa dá plynule nastavovať. Čím vyššie zdvihnete zdroj tepla, tým viac tepla vaše BBQ dostane.  Priama, okamžitá a intuitívna regulácia tepla je umožnená princípom kombinovania vzdialenosti zdroja tepla  - patentovaným zdvíhaním ohniska, so súčasnou zmenou množstva prívodu vzduchu, vďaka jeho kónickému tvaru. CONE tiež spája výškové nastavenie s prívodom vzduchu - od maxima v najvyššej polohe až po uzavreté v najnižšej polohe. Prívod vzduchu sa stáva neoddeliteľnou súčasťou regulácie tepla a robí CONE ešte efektívnejším. Jednoducho úžasné. A geniálne jednoduché! Pre dokonalú atmosféru počas jedla alebo po jedle môžete CONE okamžite zmeniť na krb. Krajší koniec grilovacieho večera snáď ani nemôže byť!

 cone  cone 1

cone 2  cone 3

#produkty#https://www.pohodanaterase.sk/uhlie/

Ohniská

Ohnisko vám sprostredkuje bezpečný priestor, kde založiť a následne aj  bezpečne uhasiť oheň bez  znečistenia okolitého prostredia. Poskytujú riešenie ako prekryť tlejúcu pahrebu a pokojne ju nechať vychladnúť bez toho, aby ste sa k nej museli vracať a kontrolovať, či bezpečne vyhasla. Sú prenosné, dizajnovo autentické a vo svojej jednoduchosti veľmi praktické. Ako je  v našich končinách zvykom, nad ohniskami môžete praktizovať nami obľúbené opekačky a grily po vychladnutí ľahko vyčistiť. Vychutnáte si tak nielen sledovanie plameňov, ale aj praskot horiaceho  praskajúceho dreva, sálavú vôňu a ohrev otvoreného ohňa.

Ohnisko ELLIPSE -  ohnisko vyrobené z ocele Corten s úžasnou funkčnosťou, pripomína doslova sochársky výtvor pre váš dvor! Výškovo variabilné, sklopné. Ellipse je solitérny gril a zároveň dizajnové ohnisko v jednom. Prekvapí Vás nečakanou funkčnosťou. Ohnisko viete nakláňať a hýbať s ním vo viacerých pozíciách. V strede má neutrálnu polohu. Môžete ho natočiť i smerom k priestoru sedenia, chrániť tak plamene pred vetrom a vytvoriť autentický zážitok pri pahrebe. Jeho stojan zaisťuje stabilitu, je umiestnený pod zaoblenou časťou.  Okrem toho slúži aj ako nádoba na popol. V každom prípade ho takto bezpečne uhasíte zakloplením vrchnej časti smerom dole.

 ellipse 1  ellipse 2

Ohnisko TRIPLE - je dizajn a funkčnosť na jednom mieste! Fascinujúci šesťhranný tvar vytvára jasný a priamy pohľad na plápolajúce plamene. Čistý pocit z ohňa z každej strany. A keď príde na vás hlad? Jednoducho položte na grilovací rošt, dosku alebo oboje a začnite grilovať! Dizajn TRIPLE je rovnako fascinujúci ako funkčný: tri identické, kompaktné základné segmenty možno rýchlo a jednoducho spojiť do šesťuholníka - vaše multifunkčné grilovacie ohnisko je pripravené! Vyberte si správne doplnky a zrealizujte svoje predstavy. Keď sa párty skončí, jednoducho zložte TRIPLE na tri samostatné diely. Takže môžete svoje mobilné ohnisko prepravovať a skladovať skutočne priestorovo úsporným spôsobom. 

triple 3  triple

triple 3a 

#produkty#https://www.pohodanaterase.sk/drevo/

Poradili sme Vám pri výbere toho pravého ohňa, ktorý môžete sledovať v priamej vašej blízkosti a čerpať tak z neho potrebné energie pre Pohodu na vašej terase? Dajte nám vedieť, radi vás potešíme, a prispejeme tak k udržiavaniu vášho rodinného ohňa a atmosféry.