Ako vybrať záhradnú lavičku?

Naše babičky vedeli, kde je dobre. Na lavičke. Na lavici. Na priedomí, na príjemnom slniečku, kde lúskali fazuľové lusky, lúpali kukuricu a mačka pri nich priadla spokojnosťou. Dnes nemusíte lúskať fazuľu,  stačí ak si spokojne užívate prítomnosť okamihu s pútavým výhľadom na obzor, krajinu, les, alebo pohľad na zeleň v záhrade. S teplým čajom, voňavou kávou alebo sviežim letným nápojom. Pohodlná lavica je základ pre váš dokonalý relax, odpočinok vo vašom vlastnom súkromí.

lavicka 01

Lavičky nie sú už dnes výhradne určené len pre parky, kúpeľné mestá, námestia, či vidiecke oddychové plochy. Nájdu si rozhodne svoje miesto v našich záhradách, pri vidieckych domoch, chatách, či chalupách. Sú ozdobou romantických zákutí v záhrade, oddychových zón, altánkov, záhradných posedení, ale aj ako doplnok na priedomí, pri bazéne, pod oknom, pri vstupe do domu, v príjemnom chládku, či na mieste , kde slnko zahreje nielen telo, ale i dušu.

Napriek jednoduchosti tohto typu záhradného nábytku, je lavica ideálnym doplnkom, ktorý dodá vášmu obľúbenému miestu pocit dokonalej nostalgie, oddychu a pokoja. Na trhu sa nachádza množstvo druhov a materiálov, avšak najobľúbenejšími lavicami sú tie drevené. Takéto  drevené lavičky majú svoju charakteristickú vôňu, kresbu dreva, vzhľad prepojený s prírodným prostredím, čím dodávajú priestoru svoju vlastnú prirodzenosť.

Drevený záhradný nábytok je však potrebné udržiavať a starať sa oň pravidelným čistením, ochrannými nátermi, lakmi a udržať tak stály farebný odtieň a životnosť nábytku, čo najdlhšie. Pre detailnejšie informácie, ako udržiavať záhradný nábytok zachovalý, farebne stály, sa môžete dozvedieť v ďalších našich blogoch, alebo priamo medzi produktami stránka Pohoda na terase.

lavicka 02

 

Ak drevenú lavicu máte dostatočne ošetrenú, môžete ju naplno využívať po celú sezónu od jari až do neskorej jesene. V zime je ideálne poskytnúť laviciam ochranu a zabezpečiť suché prostredie. Nie každý má možnosť vonkajšie záhradné lavice umiestniť do garáží, pivníc, a zazimovať do vnútra. V tom prípade je ideálnym riešením vybrať vhodný vonkajší ochranný obal na nábytok z kvalitného priedušného a vode-odolného materiálu.

 

V našej ponuke nájdete originálnu záhradnú lavičku Daisy , ktorá pritiahne slnko priamo až k vášmu domu. Príjemné posedenie na priedomí, kde pradie mačka a vy pijete váš obľúbený čaj. Daisy je vyrobená z akáciového dreva FSC ® a vďaka svojmu dizajnu má trendový vzhľad pre interiér i exteriér. Hodí sa do moderných i tradične ladených exteriérov.

lavicka 03

Krásna koloniálna drevená záhradná lavička JAVA je výnimočná svojim dizajnom a je vyrobená z teaku Flegt. Krásna drevorezba dodáva tejto záhradnej lavici jedinečný vzhľad. Vďaka tomu zapadne na každý vidiecky dvor a doplní Vašu chalupu, chatu, alebo dom o príjemný doplnok, kde môžete oddychovať, relaxovať a užívať si čerstvý vzduch. Avšak nesklame ani pri moderne ladených exteriérových plochách, či pri trendové bazény.

lavicka 04


Záhradná lavica Lilly
prepája moderný dizajn s tradičným drevom. Je vhodná do moderného domu, do tradičnej chalupy, alebo i do sviežeho priestoru vašej záhrady. Ak sa chcete skryť v poraste zelene vašej záhrady, a zároveň prepojiť jednoduchosť dizajnu s naturálnosťou prostredia, toto je pre vás vhodná voľba. Lavica Lilly vyrobená z akáciového dreva FSC ®. Táto záhradná lavička je dostupná v dvoch veľkostiach ako 2 miestny, alebo 3 miestny variant.

lavicka 05 

Ak máte radi  prevedenie s kovom, netradičný hliníkový rám piknikovej lavice Sydney je prirodzene prepojený a ukončený doskami z certifikovaného teakového dreva. Napriek zdanlivo robustnej konštrukcii lavica nepôsobí ťažko a svoje miesto si zaiste nájde v mnohých moderne ladených záhradách. Dostupná je v bielej a antracitovej farbe. Séria Sydney ponúka aj kombináciu v zostave so záhradnými stoličkami a stolom.

lavicka 06a

Obľúbené Lavičky



Pre pohodlie, komfort si môžete vybrať z množstva nádherných materiálov a textílií podsedákov a vankúšov.  Svieže farby, pestré vzory, ale i jednofarebná klasika.
lavicka 07

Obľúbené Podsedáky


Vyberte si z našich noviniek, nových drevených lavičiek a iného záhradného nábytku, overte si u nás dostupnosť, nechajte si tovar doručiť priamo ku vám a doprajte si POHODU na lavičke počas krásnych dní.